Пилотът на Ферари Фелипе Маса заяви, че е готов за победата в предстоящото Гран При от Формула 1. Следващият етап от надпреварата е на 27 май в Монако.

„Ще се борим за титлата. Трябва да се трудим постоянно, за да добием максимална стабилност и максимални резултати във всеки старт. Важно е всеки път да се качваме на подиума”, каза пилотът.

„Трета победа - няма да е лошо. В Монако миналата година опитах да покажа много добри резултати в квалификациите, но не се получи най-доброто, на което съм способен. Сега ще направя всичко, което е по силите ми. Машината е конкурентоспособна, но много неща зависят и от мен”, сподели Фелипе Маса.

„Подготовката за Гран При на Монако върви както трябва. Работим по настройките на болида, проверяваме отделните компоненти, всичко е както обикновено. Трасето там е специфично и ние правим някои промени. На тази писта е важен добрият старт, което означава, че ще трябва да се борим за първото място на стартовата решетка и запазването на лидерството след това”, разкри пилотът на Ферари.

„Доволен съм от последните си две състезания. Имаше обаче няколко причини, поради които първите два старта не бяха чак толкова добри и те са предимно технически”, добави още Маса.