Фелипе Маса, който триумфира в Гран При на Бахрейн, подчерта, че с успеха си е доказал на критиците си колко грешат. Бразилецът отнесе много упреци от медиите през последната седмица, заради неумелите си изяви в Малайзия, но днес си осигури лесна победа.

„Най-добрият начин да отговориш на критиците е да направиш силен старт, и да ги накараш да замлъкнат. За щастие, това бе само една седмица и аз отговорих по най-добрия начин - с добър старт, добро състезание и добър финиш. Сигурен съм, че медиите вече ще говорят друго.”

„Сега имаме и почивка, по време на която ще успеем да се насладим пълноценно на резултата,” добави Маса. „Първите две състезания не преминаха по най-добрия начин за нас, имахме проблем в първото, а във второто аз направих някои грешки. Този път успяхме да съберем всичко и съм много доволен от отбора. Засега трябва да се опитваме да даваме всичко, тъй като МакЛарън са по петите ни.”

Маса тръгна много добре днес в Бахрейн и водеше през цялото време, въпреки че в края Хамилтън почти го настигна.

„В началото на състезанието болидът не бе много добре балансиран и имах проблеми,” обясни Маса. „След това всичко стана фантастично и колата се държеше добре и успях да дръпна напред. В последните обиколки се опитвах просто да поддържам темпото и да внимавам в трафика.”