Пилотът на Ферари Фелипе Маса разкри, че в края на миналия сезон сериозно е обмислял да се откаже от Формула 1, ако от тима не бяха предложили договор за още 12 месеца.

В началото на кампанията опитният бразилец се представяше доста под очакванията и съвсем логично се заговори за смяната му с по-млад състетазател. Все пак след няколко предупреждения от ръководството Маса успя да подобри представянето си и завърши 2012 година в силно темпо.

31-годишният пилот сподели, че не се притеснява от огромното влияние на съотборника му Фернандо Алонсо върху отбора. „Вярно е, че тук вече има трима испански пилоти, но Педро де ла Роса идва, за да подобри симулатора“, обясни Маса (другият испанец е тест пилотът Марк Хене – б.р.). „Пресата обича тези неща, но не смятам, че това има нещо общо с Фернандо.“

„Не мога да си представя, че даден отбор няма да помага на един от пилотите си, за да може да печели другият. Всеки тим разполага с два болида и те са важни за титлата при конструкторите. Затова не виждам какво би попречило на Фернандо да ми помогне, както аз сторих за него много пъти“, допълни Маса.