Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че ръководеният от него спорт никога не е бил в по-лошо състояние и лично той не би си купил билет, за да гледа състезание.

"Повечето от участниците мислят само какво е добро за тях в краткосрочен план. Дългосрочно мислене за повечето от тях е две или три състезания напред. Като резултат от това Формула 1 е по-зле откогато и да било. Аз лично не бих отделил пари, за да заведа семейството си да гледа състезание. По никакъв начин", коментира той в интервю за "Дейли Мейл".

Изказването на Екълстоун идва в първия ден от официалните предсезонни тестова на отборите от Формула 1 в Барселона, където претендентите "Ферари", "Уилямс" и "Ред Бул" получават първи шанс да сравнят болидите си с шампиона от предишните два сезона "Мерцедес".

Доминацията на германския тим в последните 24 месеца е основен проблем за Ф1, смята Екълстоун. "Какъв е смисълът, когато всички са наясно, че Люис Хамилтън почти сигурно ще бъде пръв в квалификациите, а след това е по-вероятно да спечели и състезанието, а на подиума да бъде и другият "Мерцедес", коментира 85-годишният бизнесмен. Той е категоричен, че заради интересите си отделните екипи блокират евентуални промени, които могат да направят Формула 1 по-интересен и по-конкурентен спорт./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS