Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун не скри разочораванието си от факта, че не може да посочи ексцентричният Флавио Бриаторе за свой евентуален наследник на поста.

Британецът вече е на 85 години и шампионатът отдавна търпи критики, че не мисли в дългосрочен план за това кой би могъл да го замести. Самият той е дал своите предложения до компанията CVC, която държи правата за кралските гонки, но оттам каегорично са ги отхвърлили.

„Има милион души, които си мислят, че могат да се справят със задачата, но ние трябва спешно да намерим точният човек“, каза Екълстоун.

„Бих се радвал Флавио Бриаторе да се върне в спорта“, каза британецът по адрес бившия шеф на Рено, чиято репутация беше накърнена жестоко през 2008 година, когато стана ясно,че той е участвал в нагласяване на състезанията. Тогава италианецът поиска от своя пилот Нелсън Пикет-младши да предизвика умишлена катастрофа, с която да могоне на Фернандо Алонсо да спечели Гран При на Сингапур. „Бих се радвал да го видим обратно, но той е блокира, а това е толкова тъжно, понеже е равносилно на голяма загуба за Формула 1“, добави Екълстоун.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS