Пилотът на Уилямс Валтери Ботас ще стартира от 18-о място в утрешното Гран При на Малайзия, след като стюардите на „Сепанг“ го наказах с три позиции заради препречване.

Финландецът застана в състезателната траектория на Даниел Рикардо от Ред Бул във втория етап от днешната квалификация, а след нейния край той бе привикан от маршалите.

„Той правеше обиколката, след която щеше да напусне трасето“, обясни пострадалият австралиец. „Ще си поговоря с него. Миналата година много пъти той направи същото, ако трябва да сме съвсем точни.“

„Състезавали сме се един срещу друг много в по-ниските класове и си мислех, че си имаме уважението, но ми е малко трудно да го повярвам, като знам колко пъти е правил така.“

Самият Ботас обаче бе изненадан от санкцията. „Мислех си, че всичко е било наред и няма да има наказания. Ситуацията беше трудно – имахме проблем с радиото и в деветия завой от тима ми казаха, че има дистанция между мен и Рикардо. Очевидно обаче той ме е настигал бързо и беше доста по-близо до мен, отколкото би трябвало. Това обаче не му коства нищо в края и не бях сигурен дали е правил бърза обиколка или не“, завърши Ботас.