Пилотът на Торо Росо Даниил Квят също ще има с какво да започни старта на сезона във Формула 1 за 2014 година, след като в Гран При на Австралия руският дебютант стана най-младият пилот, спечелил точки в историята на шампионата.

19-годишният състезател е шестият най-млад с дебют във Формула 1, след като вчера успя да намери място в третия етап от квалификациите, а днес задържа 10-ото място в 57-те обиколки на „Албърт Парк“.

Фетел, който също е преминал през Торо Росо, държеше постижението в продължение на 7 години. Квят, който е на 19 години и 10 месеца, е само с месец по-млад от германеца, който през 2007 година завършва осми в Гран При на САЩ с тима на БМВ.

„Беше много напрегнат следобед и да завършва първото си състезание с точка, е страхотно чувство“, каза Квят. „Уикендът беше фантастичен за целия тим. Всички работиха много здраво и тази точка в края е страхотна. Не съм и очаквал да спечеля точка в първото си състезание, затова се чувствам невероятно. Това е страхотен стимул за нас. Ако продължим да работим със същите темпове, можем да сме настроени позитивно“, завърши Квят.