Състоянието на Фернандо Алонсо, поради което пилотът на Макларън няма да се състезава в Гран При на Бахрейн, звучи наистина сериозно според доклада на лекарите, извършили задължителния преглед. Резултатите от тестовете без съмнения сочат белодробен пневмоторакс и счупени ребра като причината двукратният световен шампион във Формула 1 да почива този уикенд.

34-годишният испанец вчере бе посетен от медицински лица на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), които разбиха на пух и прах желанието му да кара на „Сахир“. Впоследствие пилотът сподели пред репортерите, че диагнозата му включва белодробен пневмоторакс – частична дихателна недостатчъност – вследствие на жестокия сблъсък с предпазната стена, който претърпя в Австралия. По думите на Алонсо той вече не страда от респираторни проблеми, но ребрата от лявата му страна са счупени и го болят постоянно.

„Опитах до последния миг да сторя всичко възможно, за да карам в Бахрейн след катастрофата. Бяха тежки няколко дни след такъв удар, но до последно исках да помогна на отбора си заради усърдната работа, която свършиха през седмицата“, каза Алонсо. „Разбирам позицията на докторите от ФИА и сега ще се опитам да помогна с каквото мога на моя партньор“, добави испанецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS