Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо очевидно ще трябва да кара с болки на задаващото се Гран При на Бахрейн този уикенд. Причината е, че травмите, които той получи след крайно опасната си катастрофа в Австралия, все още не са отшумели напълно.

Инцидентът в Мелбърн се случи след контакт с болида на Естебан Гутиерес при скорост от 310 км/ч, което доведе до сериозен брой преобръщания в чакъла до трасето и сблъсък с предпазната стена. Данините сочат, че първият удар на колата със земята е дошъл на височината на рамената на Алонсо, който обаче противно на всякакви очаквания напусна потрошената кола на собствен ход. Въпреки това испанецът не успя да се отърве съвсем невредим.

По информация на „Гадзета дело спорт“ вече дни наред двукратният световен шампион не може да спи спокойно заради болка в ребрата. Освен това той е натъртил серизоно коляното си, като това няма да го спре да участва на пистата „Сахир“.

Без съмнение катастрофата в Австралия бе най-тежката в цялата кариера на 34-годишния Алонсо, който оцеля единствено заради усъвършенстваните обезопасителни мерки, залегнали в дизайна на болида му.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS