Британският пилот на Браун GP Дженсън Бътън заяви, че не очаква да спечели световната титла още в утрешния старт за Гран При на Япония, след като бе наказан с пет места и ще стартира на "Сузука" като 12-ти.

Бътън, който заедно с Барикело, Алонсо, Сутил и Буеми, получиха наказания от пет места, заяви: "Може да се случи още утре, но аз не гледам така на нещата. Гледам на старта тук като на поредното състезание. Това е поредно състезание за мен. Ако все пак успея да стана шампион утре, то това ще се случи, ако стане нещо много сериозно с другите пилоти - така че не очаквам утре да съм шампион. Излизам на пистата да спечеля точки и да финиширам колкото се може по-напред. Не смятам, че направих грешка в днешната сесия за да бъде наказван. Направих всичко необходимо, но след това видях жълтия флаг, а това бе малко преди мястото на инцидента. Отидох на едната страна. Получих обаче наказание. Уважавам решението, но аз смятам, че направих какво можах.

Отивам на 12-та позиция, Рубенс е пред мен на десетото място, така че пред нас има няколко бавни коли. Ще бъде интересно състезание за нас още от първите няколко обиколки".