Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун отвърна на словесната атака, която Асоциацията на Гран При пилотите отправи към управата на шампионата преди дни. Британецът изказа категоричното мнение, че Пилотите не бива да имат думата в администринането на първенството.

Пилотите от Формула 1 с критики към шефовете

85-годишният британец бе доста краен в изказването си, като заяви, че единственият интерес на пилотите е как да прибират повече пари, а не да развиват Ф1. „Какъв интерес имат те, имма предвид пилотите, освен да прибират пари от спорта? Никога не съм видял някой от тях да инвестира дори един долар. Отиваш на вечеря с тях, а те дори не плащат сметката“, коментира Екълстоун.

„Не бива да им се позволява да говорят. Те просто трябва да се качват в болида и да карат.“

„По-рано през сезона отнесох много критики за изказването си, че не бих си купил билет за Формула 1. Наистина го мисля. Знам много добре още преди да отида на състезанието кой ще бъде първи, кой – втори. Знам, че изобщо няма да видя състезание. Защо тогава да стоя на проклетата главна трибуна със съпругата си и двете деца? За какво? Какво точно трябва да видя?“, каза още Екълстоун.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS