Спортният директор на Формула 1 Рос Браун се зарече, че собствениците на Формула 1 – „Либърти Медия”, ще направят всичко по силите си за спасяването на Форс Индия.

Коментарът на Браун идва, след като в събота отборът от Силвърстоун влезе под административно управление поради неизплащане на дългове към кредитори. Един от тези кредитори е и мексиканската звезда на тима Серхио Перес.

Според информация на Auto Motor und Sport единствената пречка пред потенциалните купувачи на отбора е фактът, че три конкуренти отбора не са съгласни Форс Индия да получи предсрочно полагащия им се паричен бонус, дължим в края на сезона. За да може Форс Индия да останат в бонусната система след смяната на собственика, е необходимо единодушно решение от останалите тимове. За сега обаче Макларън, Рено и Уилямс са против това да се случи.

Браун, който използва своя традиционен брифинг след края на надпревара за Голямата награда на Унгария, сподели: „Формула 1 ще направи всичко по силите си за да гарантира оцеляването на отбора и аз лично се надявам бъдещото му да се изясни в близките дни и седмици преди Гран При на Белгия на 26 август. През последните години Форс Индия е перфектен пример за това какво може да се постигне с лимитирани ресурси, показвайки че е много по-важно какво и как правиш, а не колко ти е голям бюджетът.“

Форс Индия успя да завърши 4-и в класирането при конструкторите в последните два сезона, като пред тях остана единствено голямото трио Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Тази година обаче те направиха лека крачка назад, след като избраха да не конструират ново шаси, а само да ъпгрейднат това от сезон 2017.

Още по темата: 

Тежък удар по Форс Индия от спонсор на техен пилот

Форс Индия под административно управление