Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че плановете на „Мишлен“ да вкара в шампоната 18-инчови джанти и по-издръжливи гуми няма да донесат позитиви на шампионата.

В момента френската компания и настоящият доставчик на гуми „Пирели“ се борят за договор с шампината от 2017 до 2019 година. Те тепърва ще стартират преговори с шефа на Ф1 Бърни Екълстоун, като окончателното решение ще бъде на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

„18-инчовата джанта и спирането само веднъж в бокса по време на състезание няма да помогнат с нищо за спектакъла в едно Гран При“, коментира британецът. „Всъщност ние трябва да се стремим към обратното: състезание с 2-3 спирания, контролирана деградация на гумите и може би по-голяма свобода за отборите сами да подбират с кои типове да се състезават. Това са все неща, които обсъждаме с „Пирели“.“

„Мисля, че „Пирели“ свършиха добра работа, откакто влязоха в спорта. Те подкрепиха Формула 1 както в трудните, така и във върховите моменти“, добави Хорнер.