Производителят на гуми Мишлен ще се стреми към завръщане във Формула 1, твърдят френските медии. Това обаче няма да се случи на всяка цена, като компанията иска от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) изпълняването на определени условия.

Присъствието на Мишлен в кралските гонки приключи през 2005 година с фиаското по време старта за Голямата награда на САЩ в Индианаполис, когато компанията заяви, че нейните гуми не са годни за високоскоростните секции от трасето и спрямо овалните банкети. Така в състезанието участваха само тимовете, които караха с гуми Бриджстоун.

Така от 2006 година базираната в Япония мултинационална компания остана единственият доставчик на гуми, а Пирели пое щафетата през 2011 година. В момента италианците имат договор д окрая на 2016 година, който според слуховете може и да не бъде подновен.

Мишлен ще се възползва от шанса, но само при определени обстоятелства. Французите първо искат преминаване към 18-инчови гуми – като тези, които произвеждат за Формула Е и каквито бяха предложени от Пирели. Освен това кандидати искат да предложат технологически по-напреднали съставки за разлика от тези, които се изискват от Пирели в момента.

Италианците в момената умишлено правят гуми, които се износват по-бързо и така карат пилотите по-често да минават през бокса. Според мнозина обаче така се пречи на състезателите да карат на върха на възможностите си.