Бившият собственик на вече несъществуващия отбор на Оникс във Формула 1 – Жан-Пиер ван Росем официално поиска да получи евтаназия в посочен от него момент.

Колоритният белгиец се появи в кралските гонки през 80-те години на миналия век и беше доста интересен образ не само заради хипи визията си. Ван Росем има диплома по икономика и твърдеше, че е разработил компютърната система „Мънитрон“, който може да прави безкрайни печеливши прогнози на стоковите борси. Естествено, всичко се оказа огромна пирамида, което обаче не попречи на Ван Росем, докато бе на върха на славата, да похарчи милиони, за да купи Оникс през 1989 година.

По-късно Ван Росем опита да се намеси и в белгийската политика, но и там претърпя бърз крах.

В едно от последните си онлайн интервюта бившия милионер заяви открито, че е дошъл моментът да сложи край на живота си. „Имах много шумен живот, но живях достатъчно“, коментира 71-годишният Ван Росем. „Усещам, че залязвам и искам сам да реша кога да спра да живея. Надявам се, че това ще се случи преди края на годината. Сега ми се струва точният момент.“

„Имах много красиви жени и притежавах още повече красиви коли. В един момент ме оценяваха на 891 милиона щатски долара, но загубих всичко, защото залагах против моята система. Ще обясня на двамата си синове моите решения и се надявам те да ме разберат“, каза той.