Световният шампион Фернандо Алонсо иска да разтрогне договора си с МакЛарън след края на настоящия сезон и вече има устна договорка с Рено да премине в тима им от следващата година. Контрактът на испанеца е до 2009 година, но той не смята да го изпълни, като причина за това е наложеното на МакЛарън наказание от ФИА. Снощи централата отне всички точки на отбора и го прати на дъното, но пожали пилотите Алонсо и Люис Хамилтън и те продължават да се борят за титлата.

Вестник „Марка” докладва от кулоарите, че Алонсо няма намерение да изпълни договора си до 2009 година, тъй като иска да кара за друг отбор през 2008. Именно с Рено испанецът постигна най-големите си успехи.

От днес правните съветници на Алонсо започват да търсят вратички в контракта му, които да помогнат за неговото прекратяване. Те могат да се позоват скандала с шпионажа, като вреда за имиджа на пилота и репутацията му.

Все повече букмейкърски започнаха да предлагат залози в кой тим ще се състезава Алонсо през 2008 година, като до момента са приети най-много, че това ще е Рено.