Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се завърна в тима на Рено и още в първите тестове с новия болид R27 постигна най-бърза обиколка на пистата в Херес.

Той завъртя най-бързата си обиколка за 1:19,503 минути и остави след себе си своя сънародник и бивш съотборник в МакЛарън Мерцедес Педро де ла Роса, чийто най-бърз тур на пистата в Херес бе по-бавен с 0,147 секунди от този на Алонсо.

Световният шампион за 2007 година Кими Райконен с Ферари F2008 даде трето най-добро време. Финландецът бе по-бавен от Алонсо с 0,205 секунди. Четвърто време записа германецът Нико Росберг с Уилямс, който бе по-бавен с 0,252 секунди от пилота на Рено.

За пореден път Алонсо сподели, че изключително щастлив от факта, че се завръща във френския тим, с който триумфира на два пъти с титлата при пилотите през 2005 и 2006 година.

Роденият в Овиедо Алонсо, който имаше тежък сезон в МакЛaрън Мерцедес през миналата година, се завърна в Рено през декември. С болида R27 испанският пилот записа най-добро време на тестовете в Херес.