Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо призна, че е почувствал огромно облекчение, щом е видял как Кими Райконен напуска болида си без чужда помощ след катастрофата помежду им в Австрия.

Двамата се замесиха в странен инцидент, при който финландецът като че ли загуби контрол над Ферарито си след втория завой и се вряза в прелитащия покрай себе си испанец. Болидът на Алонсо ще качи върху предницата на Ледения, а двамата спряха в предпазните ограждения без по-сериозни последствия.

„Започнах състезанието много добре и наваксах доста позиции след първите два завоя. Бях 14-и или нещо такова. Кими беше с основните гуми и излезе от втория завой с доста въртене на гумите. Всички го изпреварвахме отляво и отдясно, а в даден момент той загуби контрол и тръгна вляво, откъдето минавах аз“, обясни пилотът на Макларън.

„И двамата се ударихме в стената и имах късмет да не го уцеля в каската, защото на повторенията видях, че съм натиснал спирачките, но колелата ми бяха във въздуха. Бяхме много близо един до друг, но по-важното е, че и двамата се добре. Все пак беше странно. Попаднах на грешното място в лош момент. Странно е, че той изпита такава загуба на сцепление“, допълни Алонсо.