Бившият пилот на Заубер Адриан Сутил осъди тима от Формула 1 пред Върховния съд в Цюрих за обезщетение в размер на 3,5 милиона щатски долара поради факта, че е бил освободен неправомерно през миналата година.

Случаят има много допирни точки със спора между швейцарците и Гиедо ван дер Гарде, който има подобни претенции. Подобно на Ван дер Гарде, Сутил подписа договор със Заубер за 2015 година (след като кара за отбора през предишната кампания), ала в крайна сметка се оказа излъган, тъй като пилотските места отидоха при Фелипе Наср и Маркус Ериксон. От отбора настояваха, че това се е случило като резултат от слабото представяне на германеца, наказанията, които е издействал, с които е спънал развитието на двигателя и не на последно място публичните критики, отправени към отбора в пресконференция.

Освен това от Заубер твърдяха, че Сутил, който в момента е резервен пилот в Уилямс, е обещал да набере 40 милиона долара от спонсори, което така и не се е случило. В крайна сметка обаче съдът взе решение в полза на ищеца.

През миналата година Заубер плати 16 милиона долара компенсация на ван дер Гарде.