Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба ще участва в планинско изкачване Шипка Дамасцена. Надпреварата се организира от Дамасцена Алба и по традиция ще се състои на дългото 5100 метра трасе към връх Шипка.

Състезанието ще се проведе по повод 142-ата годишнина от Шипченската епопея и 85-та годишнина от откриването на Паметника на Свободата.

Това ще е второ участие на Влъчков на планинско за сезона, след това в Гоце Делчев през месец май. Той отново ще бъде в Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см. с Хонда Сивик. В нея конкуренция ще му бъдат още 5 пилоти. 

Сред тях ще са Давид Будев и Кольо Карастоянов, и двамата от Дамасцена Алба със съответно Рено Клио и Хонда Сивик, както и Косьо Йорданов с Рено Клио. 

Пилоти на Дамасцена Алба ще има и в другите класове - Любен Емануилов с Пежо 106 в Категория 1 Група А до 1600 куб.см, както и Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8 (Категория 3 Група Е1 до 6500 куб.см.)

"Очакваме силна конкуренция, заяви Влъчков. - Трасето изисква много майсторство. Нека припомним какво е написал Вазов за боевете при Шипка: България цяла сега нази гледа, тоя връх висок е: тя ще ни съзре, ако би бегали: да мрем по-добре! Затова ние ще сме там и ще караме! Пожелаваме успех на всички пилоти и екипи.”