Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели писта "Русе" в своя клас "Туринг". Надпреварата бе втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

В първия кръг на писта "Лики Моли" Влъчков не завърши заради технически проблем. Сега обаче пилотът на "Дамасцена Алба" спечели категорично състезанието.

Той остави зад себе си своя съотборник Кольо Карастоянов с Хонда Сивик. Това бе първо състезание за Карастоянов на писта за сезона. Трети завърши Минко Минков с Опел Астра.

Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Станислав Паришков с Опел Кадет отпаднаха след технически проблеми. 

Влъчков е 3-и и в общото класиране на колите от Туринг и Макси, които караха заедно. Той остави зад себе си Радостин Генчев със Сумбару Импреса от по-горния клас.

Екипът на Дамасцена Алба спечели отборната победа, като за нея допринесе и Любен Емануилов с 3-ото си място в серия Спорт.

Освен победата в Туринг, Влъчков стана първи и в отворения клас Open, който се провежда по традиция само в Русе. В него Иван кара със Sin Car R1 на Росен Даскалов.

"Колата беше отлична. Получи се силно състезание, което беше изпитание за техниката и организма", обясни Иван. "Благодаря на механиците ми в екипа на Дамасцена Алба за отличната работа и на семейството ми за подкрепата.”