Рекордна конкуренция за сезона от 12 пилоти очаква Иван Влъчков в клас Туринг на Писта София идния уикенд. 

Състезанието е 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. То ще се проведе за първи път от 10 години, като този път ще бъде на пътния възел около стадион Георги Аспарухов. 

Влъчков, който е шампион за последните 3 години в класа, ще се състезава с познатата Хонда Сивик за екипа на Дамасцена Алба. 20-годишният пилот ще се бори за нова победа, след като спечели Писта Русе през юни.
Сред основните му конкуренти ще бъдат ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Станислав Паришков с Опел Кадет и Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба.

Силно присъствие на пилоти на Дамасцена Алба ще има и в серия Спорт – Александър Димитров, Костадин Костадинов, Любен Емануилов и Динко Монев.

Влъчков ще участва и в Свободния клас, този път с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов. Последният е организатор на състезанието. В тази категорията заявки за участие са подали общо 7 пилоти.

"Очакваме много силна конкуренция. Трасето е кратко, но технично и ще бъде предизвикателство за всички пилоти, тъй като е непознато. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за помощта. Без него участието ми нямаше да е възможно", коментира Иван Влъчков.