Старши треньорът на Рома Зденек Земан обвини проливния дъжд и тежкия терен за загубата с 2:3 в дербито срещу Лацио, на който чешко-италианският наставник също бе треньор в миналото.

Тимът на Земан поведе още в деветата минута със спорен гол на Ерик Ламела с глава, при който останаха сериозни съмнения за нарушение срещу Сенад Лулич при борбата за високата топка, но на почивката вълците вече губеха с 1:2.

„В първите 20 минути отборът игра добре, но щом теренът стана невъзможен за игра, спряхме да играем, защото не умеем да играем с дълги топки“, обяви треньорът на вълците.

„Ние играем с подавания и бързо движение, така че наистина не знаем как да играем такъв тип футбол.“

„Дербито е дерби, срамно е, че допуснахме три гола, който бяха повече плод на лош късмет, отколкото на таланта на нашите съперници“, оправда се Зденек Земан, чийто тим вкара и двата си гола след статични положение и за цял мач почти не застраши вратата на орлите от игрови ситуации.

Треньорът на Лацио Владимир Петкович пък се прояви като джентълмен, след като му бе зададен въпрос за отрицателната статистика, която Земан има начело на Рома в сблъсъците с бианкочелестите.

„Без съмнение Зденек Земан беше и е една легенда. Резултатът от един мач не може да промени мнението ми за него“, каза босненецът Петкович, който се поздрави с победата в първото си римско дерби.