Нападателят на Лацио Мирослав Клозе заяви след победата с 3:2 над Рома, че не голмайсторите имат значение, а успехът в битката за Вечния град.

Германският национал вкара изключително важното попадение за 2:1 в края на първото полувреме и вече има 3 победи от 3 дербита, в които участва.

Още в първия си мач срещу Рома Клозе заби победното попадение в 93-ата миунта, а 100% актив, който продължава да има срещу градския съперник на орлите му спечели прякора Императора на Рим.

„Това беше много важна победа за нас, за клуба, за феновете. Беше трудно да се играе на този терен, но ние направихме страхотно представяне“, коментира Миро Клозе.

„Дали аз съм бил решаващият човек в мача? Не, важното нещо е, че тимът се представи добре и спечели. Не ме интересува кой е вкарал и кой не, а това, че взехме трите точки“, каза немската голова машина.

Неговият съотборник при небесносините Антонио Кандрева, който изравни за 1:1 с гол от пряк свободен удар от 35 метра заяви: „Мечтая за този гол, откакто дойдох тук“.

Кандрева имаше тежко начало в Лацио, тъй като имаше спекулации, че е фен на Рома и не бе приет добре от тифозите на орлите, но след попадението ясно даде да се разбере, че тези тези слухове не са верни.