Край на започналата през лятото на 2017 година трансферна сага с Филипе Коутиньо. Полузащитникът е вече ново попълнение на Барселона, след като каталунският гранд се разбра с Ливърпул. Това твърди близкото до „блаугранас“ издание Sport.es, а същата вест обиколи водещите британски издания на Острова и Испания. Новината се появи и в най-близката до мъсрисайдци медия Liverpool Echo.

Коутиньо вече пътува за Барселона, щракнаха го на летището

Твърди се, че сделката е затворена за 160 милиона евро. От тях 120 милиона евро ще бъдат изплатени като твърда сума, а останалите 40 милиона под формата на бонуси. Според тиражираната версия плеймейкърът ще бъде футболист на испанския гранд за пет сезона.

Коутиньо не замина с Ливърпул за Дубай

Коутиньо поема към Барселона още тази вечер

Източници на Sport.es разрили, че преговорите били финализирани преди броени часове. Очаква се сега бразилецът да поеме към каталунската столица. На „Камп Ноу“ пък били готови с всичко и официалното представяне на Коутиньо щяло да се състои в понеделник (8 януари).

Припомняме, че Коутиньо бе водеща трансферна цел на Барселона през лятото на 2017 година. До сделка не се стигна заради разминавания във финансовите претенции на двата клуба. 

Ливърпул няма да се даде без бой, иска си обратно Суарес