Няколко месеца и около 150 милиона евро по-късно, Филипе Коутиньо е на прага на "Камп Ноу". По последна информация, футболистът ще отпътува за Барселона още тази вечер, за да изгледа двубоя на Барселона срещу Леванте в неделя на живо от трибуните. 

Ливърпул няма да се даде без бой, иска си обратно Суарес

От щаба на каталунците все още не са се похвалили с щастливата новина, но според испанското издание "АS" е въпрос на време трансферът на бразилеца най-после да стане факт. Коутиньо вече се е сбогувал със своите съотборници, които по-рано днес заминаха за Дубай, където ще се подготвят за шампионатния си мач с Манчестър Сити.

Има сделка! Барса и Ливърпул стиснаха ръце за Коутиньо!

Ако предварителния план на каталунците се осъществи, то футболистът ще е на разположение на Ернесто Валверде още в началото на следващата седмица. 

Договорът на Коутиньо ще е за следващите пет години и половина, като на "Камп Ноу" той ще получава по 14 млн. евро на сезон. Това ще го нареди на трето място по възнаграждение в клуба след Лео Меси и Луис Суарес.

"Мundo Deportivo" пък разкрива друга интересна подробност около трансфера на Коутиньо в Барселона. Според изданието, бразилският атакуващ халф също ще даде нещичко от себе си, за да ускори процеса по преминаването му в тима на “блаугранас”.

Коутиньо ще извади и даде от собствения си джоб 15 милиона евро, за да помогне на тима за фиксираната първоначална сума от 105 милиона евро, която трябва да платят от Барселона. Разбира се, впоследствие бразилецът ще бъде компенсиран, като за това ще спомогне и официалния спонсор на каталунците "Nike".