Ливърпул вече е осъществил контакт с Лестър, за да стартира преговори по привличането на Рияд Марез. Според медиите в Англия алжирският национал към момента е приоритетният заместник на чакащия своя трансфер в Барселона Филипе Коутиньо.

Следващата трансферна цел на Челси е Рияд Марез

Продажбата на бразилеца в посока „Камп Ноу” изглежда неизбежна, като ще влее свежи 110-120 милиона евро в клубната каса. В първия ден от 2018-а Ливърпул похарчи 75 милиона паунда за привличането на Върджил ван Дайк, но явно зимната селекция ще продължи все така ударно.

Рома подновява офанзивата за Рияд Марез

Ясно е, че липсата на Коутиньо трябва да бъде запълнена по някакъв начин и според френския вестник „Л’Екип” мениджърът на „червените” Юрген Клоп се е насочил към Рияд Марез.  Асът на Лестър още през лятото искаше да бъде продаден, но тогава неговият тим и Рома не постигнаха споразумение за цената. В момента Арсенал, Челси и отново Рома проявяват мераци, но предвид постъпленията от трансфера на Коутиньо Ливърпул може би се очертава като най-сериозния фаворит.

26-годишният Марез има договор с Лестър за още 2 сезона, но ще опита по всякакъв начин да си издейства трансфер през януари. Той повиши значително формата си през последните два месеца, като има 8 гола и 9 асистенции на сметката си.