Голямата звезда на Ливърпул Филипе Коутиньо не замина със своите съотборници за Дубай, където тимът на Юрген Клоп ще води подготовка в следващите няколко дни заради по-благоприятните условия.

Отсъствието на бразилеца допълнително засилва спекулациите, че трансферът му в Барселона е въпрос на часове.

Спекулациите от по-рано днес твърдят, че Коутиньо ще замине за Барселона още днес и утре ще наблюдава на живо двубоя на „каталунците“ от Примера дивисион срещу Леванте.

Въпрос на минути: Коутиньо потегля за Барса още тази вечер

Очаква се в следващите часове от Барселона да изпратят официална оферта за бразилеца на стойност 140 млн. паунда. Припомняме, че цели три предложения от страна на испанския клуб бяха отхвърлени от англичаните през лятото, както и молбата за трансфер от страна на Коутиньо.

В Англия се твърди, че Ливърпул вече е склонил да се раздели със звездата си, но до последно ще се опита да го убеди да доиграе сезона при „червените“. Желанието на самия футболист обаче е, той да подпише с Барселона и да премине на „Камп Ноу“ още през януари.

Има сделка: Барса и Ливърпул си стиснаха ръцете

В същото време стана ясно, че ръководството на Ливърпул е влязло с контакт с колегите си от Лестър относно атакуващия полузащитник на „лисиците“ Рияд Марез. Мнозина обаче твърдят, че „червените“ просто са информирали Лестър, че не проявяват интерес към алжирския национал.