Крилото на Пари Сен Жермен Хатем Бен Арфа, който от месеци насам не тренира с първия отбор, е пред завръщане във Висшата лига. Френското издание RMC Sport твърди най-отговорно, че Лестър ще бъде следващата дестинация в кариерата на техничаря.

Отлъченият Хатем Бен Арфа

Бен Арфа изкара 5 сезона в Нюкасъл, преди да напусне и да подпише с Ница през 2015 година. За „орлите” от Лазурния бряг той изигра серия от невероятни мачове, а с тях си спечели договор с ПСЖ. Там обаче нещата никак не потръгнаха за него и оттогава досега 30-годишният играч търси спасение.

По-рано тази седмицата Лестър обяви назначението на Клод Пюел за постоянен мениджър, като именно той бе причината за възраждането кариерата на Бен Арфа в Ница. Във Франция се твърди, че отношенията помежду им са повече от отлични.

Пюел ще има тежката задача да спре очевидния регрес на „Кинг Пауър Стейдиъм”, който настъпи след спечелването на сензационната титла на Висшата лига за сезон 2015/2016.

„Двамата са много близки”, заяви източник на RMC Sport. „Клод никога не е крил за начина, по който ПСЖ се отнесе към Хатем и колко много иска отново да работи с него. Първо Пюел ще трябва да намери твърда почва под краката си, да преобърне положението на Лестър, а после ще мисли за трансфери. Това, че харесва Хатем, не е новина”, добави още пожелалият анонимност източник.