Клод Пюел официално бе назначен за новия мениджър на Лестър Сити. Бившият наставник на Саутхемптън подписа договор с „лисиците” до 2020 година.

Шампионът във Висшата лига за сезон 2015/2016 сравнително бързо намери заместник на Крейг Шекспир, който бе уволнен миналата седмица след ремито 1:1 срещу Уест Бромич. Резултатът бе поредната грешна стъпка в сезона на Лестър, който е само на точка над опасната зона във Висшата лига.

Случаят "Адриен Силва" тотално се забатачи

След уволнението „лисиците” записаха две поредни победи – над Суонси в първенството и срещу Лийдс в 1/8-финалите от Купата на Лигата. Тогава начело беше временният наставник Майкъл Апълтън, който ще остане част от щаба на Пюел.

„Голяма привилегия е да стана новият мениджър на Лестър – един клуб, чиито ценности и амбиции се доближават до моите”, коментира французинът. „Възможността да помогна на клуба да гради върху скорошното си постижение е наистина вълнуваща. Очаквам с нетърпение да работя със собствениците, играчите, щаба си и феновете, за да донесем още трайни успехи”, допълни Пюел.