Агентът на Набил Фекир потвърди, че неговият клиент е преминал фотосесия с екипа на Ливърпул през лятото, след което сделката между Олимпик Лион и англичаните претърпя тотален фарс.

Импресариото Жан-Пиер Берне ще се раздели с Набил Фекир през следващата седмица, когато двамата ще преустановят договорните си отношения. Той няма да представлява вече капитана на Лион от 17-и април, като плеймейкърът ще търси нов агент за услугите му.

Очакванията са, че Фекир ще напусне „Групама Арена” през лятото, тъй като ще влезе в последната година от контракта си с „хлапетата”. Именно това отприщи разговорливостта на Берне, който потвърди за голяма част от събитията с клуба от „Анфийлд” през лятото, макар и по по-завоалиран начин.

„Наясно сме с обстоятелствата, които спряха трансфера на Набил в Ливърпул. Коляното (бел.ред: причината, заради която се твърди, че англичаните са се разколебали да подпишат с играча) бе част от отказа, но не е само това. Фекир премина медицински прегледи и се снимка с „червената” фланелка”, сподели Берне пред L’Equipe.

По време на миналото лято в социалните мрежи се появи снимка, направена с телефон, на монитор, който изобразява официалния постер преди първото интервю на Фекир, който е с фланелката на Ливърпул. В крайна сметка сделка нямаше, а не се знае дали англичаните ще атакуват футболиста отново с оферта през идното лято.