Мохамед Салах реализира 18-ия си гол във Висшата лига на Англия и спомогна на Ливърпул да излезе „сух” при гостуването си на Саутхемптън в 33-ия кръг на Премиършип. Гостите от Мърсисайд реализираха успех с обрат и победиха „светците” с 3:1 във важен мач за борбата за титлата в Премиършип с Манчестър Сити. Същевременно това бе първи гол за големия реализатор за тима на Юрген Клоп от шест мача насам, като сметката му вече с головете във Висшата лига наброява 18 гола и е само на едно попадение зад лидера Серхио Агуеро (19).

Така Ливърпул отново е на върха във временното класиране и вече има 82 точки, две повече от втория Манчестър Сити, който обаче има и мач-пасив.

Иначе Шейн Лонг даде аванс на домакините с гол в осмата минута, а аванса на Саутхемптън бе отнет в 36-ата, когато Наби Кейта вкара първия си гол с екипа на Ливърпул. В 80-тата минута пък Мохамед Салах сложи точка на головата си суша от шест поредни мача във Висшата лига и наказа опонента с попадение, а шест по-късно капитанът Джордан Хендерсън нанесе трети удар по Саутхемптън.