Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън беше изключително щастлив след победата с 3:1 над Саутхемптън в 33-ия кръг на Висшата лига, която върна „червените” обратно на първото място във временното класиране (макар и с мач повече от основния конкурент Манчестър Сити).

28-годишният английски национал не беше сред титулярите за мърсисайдци, които преживяха немалко трудни мигове на „Сейнт Мерис”. Именно влизането на Хендерсън и Джеймс Милнър като смени в 59-ата минута даде нужният импулс в играта на гостите, за да вземат виталната победа.

Капитанът на Ливърпул се отчете с асистенция за попадението на Мохамед Салах в 80-ата минута, а малко по-късно сам вкара третия гол в срещата. Той сподели пред клубния сайт каква е била основната молба на мениджъра Юрген Клоп към него. „Направи разликата, използвай нашия опит и направи разликата. Помогни на момчетата, поведи ги напред, защото се намираме под напрежение”, разкри Хендерсън.

„Мисля, че очаквахме мачът да се развие така. Продължихме до самия край и продължихме да се борим. За щастие вкарахме два гола и спечелихме.”

„Мениджърът винаги е бил много ясен по този въпрос. Той беше недвусмислен още от първия си ден тук – няма значение какво се случва в мача, ние сме длъжни да се борим до самия край.”

„От доста време играем по този начин и имаме нужда да съхраним този манталитет. Не бива да спираме до последния съдийски сигнал.”

„Да доведем нещата до 3:1 и да решим мача беше наистина важен момент, голям резултат за нас. Това е най-важното. Като се има предвид, че те откриха резултата, трябва да сме доволни, че се задържахме в мача и успяхме да го преобърнем.”

„Това беше от онези двубои, които са задължителни за печелен. Определено голям резултат, който ще позволи да вървим напред”, допълни Хендерсън.