Манчестър Сити записа лека победа в третия кръг от турнира за Купата на Англия след домакинско 3:0 срещу втородивизионния Уотфорд.

Небесносините си осигуриха преминаването още през първото полувреме, когато отбелязаха два гола. Карлос Тевес даде преднина на гражданите в 25-ата минута след перфектно изпълнение на пряк свободен удар, а 2:0 направи Гарет Бари в 45-ата, след като засече с глава добро центриране на Джеймс Милнър.

Мениджърът на Ман Сити Роберто Манчини тушира напрежението с Марио Балотели, като пусна италианския нападател в игра, въпреки боя между двамата на тренировка през седмицата. Балотели се появи на терена в 69-ата минута, когато замени Един Джеко.

Три минути преди края на мача дебют с екипа на Сити направи 17-годишният бразилски полузащитник Маркос Лопес, който влезе на терена на мястото на Давид Силва.

Лопес, който има бразилско и португалско гражданство, дори успя да запише името си сред голмайсторите в първия си мач за гражданите, като в добавеното време вкара в мрежата избита от вратаря Джонатан Бонд топка след удар на Марио Балотели.

Тотнъм също не срещна проблеми с класирането си за четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация на Англия и идентично победи с 3:0 у дома третодивизионния Ковънтри Сити след лекция на Клинт Демпси и Гарет Бейл.

И трите гола за шпорите паднаха през първото полувреме. Демпси се разписа в 14-ата и 37-ата минути след подавания на уелсеца, докато Бейл бе точен в 33-ата, като асистенцията бе на американеца.