Фулъм не успя да победи Блекпул и двата тима завършиха 1:1 на „Крейвън Котидж“ в двубоя от третия кръг на ФА Къп. Така двата тима ще трябва да изиграят още един мач помежду си, при разменено гостуване, за да определят кой ще премине напред в турнира.

Димитър Бербатов бе титуляр за лондончани и остана на терена цял мач. Българинът на няколко пъти имаше затруднения с първото докосване, през първото полувреме пред него така и не се отвори добра възможност за гол, а през втората нападателят също не успя да се разпише.

Фулъм владееше инициативата почти през целия мач и донякъде незаслужено гостите поведоха в резултата. Йоргос Карагунис пък с първия си гол с екипа на Фулъм израни към края на срещата.

Мартин Йол пусна в игра абсолютно същия състав, с който победи Уест Бромич миналия уикенд, а партньор на Бербатов в атаката бе Брайън Руис.

Блекпул имаше две по-чисти възможности преди почивката, но два пъти Дейвид Стокдейл се намеси отлично и спаси своята врата. Брайън Руис и Деджага пък пък пропуснаха да дадат заслужена преднина на домакините през първото полувреме.

Блекпул излезе напред в резултата в 59-та минута, когато Людовик Силвестър бе точен за 1:0.

В 69-та и 72-та пък Мартин Йол потърси промяната в играта, когато Киърън Ричардсън замени Алекс Качаниклич, а Керим Фрай влезе на мястото на Матю Бригс. Малко преди инкасираното попадение пък Ашкан Деджага бе заменен от Уго Родайега.

Натискът на Фулъм все пак даде своя резултат в 79-та минута, когато Карагунис със страхотен гол от границата на наказателното поле изравни за 1:1.

До края на срещата, Брайън Руис и малко след него Родайега имаха отлични възможности да вкарат за пълния обрат за Фулъм, но това така и не се случи.