Наставникът на Пари Сен Жермен Унай Емери се опита да запази спокойствие след невероятния обрат, който тимът му допусна срещу Барселона във втория 1/8-финален мач между двата тима. Испанският специалист каза, че слабото първо полувреме и решенията на съдиите са помогнали много на „блаугранас“ за историческата победа с 6:1.

УНИКАЛНО! 6:1 по скалата на Барса разруши ПСЖ

Благодарение на нея Барса постигна немислимото и елиминира съперника си след пасив от 0:4 в първата среща. Емери обърна специално внимание на пропуските, които Единсон Кавани и Анхел ди Мария направиха при 3:1 за домакините. Според него те и втората дузпа за каталунците са в основата на тежкото за парижани крушение.

Луис Енрике: Тази победа е за всички, които вярваха докрай

„Ако трябва да анализираме, е вярно, че изпуснахме огромна възможност. Първото полувреме беше такова изцяло по наша вина – не успявахме нито да пресираме, нито да правим нещо с топката.“

Героят Серхи Роберто: Този отбор на Барса е създаден за това!

„Бранехме се много дълбоко и те имаха много положения за гол. Допуснахме грешки, от които паднаха първите им два гола.“

„След почивката бяхме по-спокойни и много по-добре организирани. Подобрихме играта си, вкарахме гол, а после имахме и шанс да направим 2:3. Решенията на рефера се оказаха срещу нас и загубихме всичко в последните минути. Барселона е тим, способен да направи такова нещо. За тях ситуацията беше „всичко или нищо“ в последните минути“, добави още Емери.