Полузащитникът на Барселона Серхи Роберто, който отбеляза победния гол във великия 1/8-финален реванш срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига, разкри, че в нито един момент отборът не е загубил надежда в историческия обрат.

Барса успя да намери път до четвъртфиналите след 0:4 в първата среща – нещо, което не бе по силите на нито един друг тим досега в историята. Роберто беше човекът, който реализира за 6:1 в 5-ата минута на добавеното време и съвсем резонно бе завладян от радост.

УНИКАЛНО! 6:1 по скалата на Барса разруши ПСЖ

„Не знам, просто се хвърлих. Не знаех има ли засада или не. Много съм доволен. Когато я ритнах, я видях да влиза, а после вратарят падна върху мен“, коментира юношата на „блаугранас“.

„Беше много сложно, защото след гола на Кавани трябваше да вкараме 3 гола. Свършихме добра работа и сме много доволни“, добави Роберто.

„В Париж бяхме много зле. Знаехме, че ще бъде много трудно, но този отбор вярваше и с помощта на феновете успяхме. Никой не го е постигал досега. Този отбор е създаден за това, показахме, че се борим до самия край.“

„Обикновено казват, че публиката е един човек повече. Днес бяха 10 души повече. Те усещаха, в крайна сметка всичко е за тях. Сега малко ще си починем, а после ще се готвим за следващия мач в първенството“, завърши Роберто.