Барселона сътвори историята в Шампионската лига, след като успя да навакса пасив от четири гола срещу Пари Сен Жермен, за да се класира за четвъртфиналите на турнира. Каталунците спечелиха с 6:1 реванша срещу Пари Сен Жермен на „Камп Ноу“ и с общ резултат от 6:5 се класираха за следващата фаза на надпреварата. Футболистите на Барселона доминираха през целия мач, докато футболистите на ПСЖ играеха на контраатака. Каталунците в нито един момент от срещата не се отказаха от преследването на обрата. ​

Барселона успя да поведе с 3:0 след гол на Луис Суарес в 3-та минута, автогол на Левин Курзава в 40-та минута и попадение от дузпа на Лионел Меси в 50-та минута. Единсон Квани смълча „Камп Ноу“ в 62-та минута, но Барселона не се предаде. Неймар отбеляза две попадения в 88-та минута от пряк свободен удар и в 90-та от дузпа. Шестото решително попадение реализира Серхи Роберто в добавеното време на срещата.

Барселона поведе още в 3-та минута, когато Лионе Меси подаде към Луис Суарес, който изпревари Кевин Трап и с глава изпрати топката във вратата на Пари Сен Жермен.

Гостите имаха претенции за дузпа в 10-та минута, когато Юлиан Дракслер направи добър пробив и се опита да центрира в наказателното поле на Барселона, топката срещна ръката на Хавиер Масчерано и излезе в корнер. Съдията Денис Айтекин бе категоричен, че няма основание да свири дузпа и прецени, че играта на аржентинския футболист е без умисъл.

Лионел Меси стреля от фаул в 15-та минута, но над напречната греда.

Неймар отправи хубав диагонален удар в 17-та минута, но на сантиметри встрани от левия стълб на Кевин Трап.

Андрес Иниеста отправи далечен удар в 27-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Трап.

Лукас Моура отправи хубав удар от дистанция в 31-та минута, но право в ръцете на Тер Стеген.

Лионел Меси взаимодейства отлично с Луис Суарес в 35-та минута, след което уругваецът стреля, но Трап спаси.

Барселона удвои своята преднина в 40-та минута, когато Андрес Иниеста се пребори с Маркиньос за топката в наказателното поле на парижани, след което Левин Курзава си отбеляза автогол. 

Съдията Денис Айтекин взе много трудно решение в 48-та минута, когато с помощта на своя допълнителен асистент свири дузпа за нарушение на Тома Мюние срещу Неймар. Наказателният удар бе реализиран от Лионел Меси в 50-та минута.

Пари Сен Жермен организира много опасна атака в 52-та минута, когато Тома Мюние направи добър пробив отдясно и центрира в наказателното поле на Барселона, където Единсон Кавани изпревари Хавиер Масчерано и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Тер Стеген.

Парижани пропуснаха нова добра възможност в 60-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Барселона, Матюиди можеше да стреля, но от неговия крак топката излезе в аут.

ПСЖ успя да вкара гол в 62-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Барселона, Левин Курзава с глава свали топката към Единсон Кавани, който бе оставен непокрит и отблизо разстреля Тер Стеген.

ПСЖ бе изключително близо до това да вкара втори гол в 64-та минута, когато Юлиан Дракслер пусна отличен извеждащ пас към Единсон Кавани, който остана сам срещу Тер Стеген, но германският вратар на Барселона успя да спаси удара му.

Барселона организира добра атака в 66-та минута, когато Арда Туран стреля, но Кевин Трап спаси. Неймар отправи слаб удар от дистанция в 71-та минута, но Трап отново бе на място и спаси без особени проблеми. Лионел Меси направи добър пробив в 74-та минута, когато навлезе в наказателното поле на ПСЖ и стреля, но встрани от вратата на Трап. Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на ПСЖ в 77-та минута, Тиаго Силва не успя да изчисти добре топката с глава и след това Арда Туран стреля с глава, но над напречната греда.

Анхел Ди Мария направи невероятен пропуск в 85-та минута, когато можеше да реши интригата в мача. Той остана сам срещу Тер Стеген, но след това загуби баланс и отправи много неточен удар в аут.

Барселона не се отказа да търси обрата и в 86-та минута Арда Туран овладя топката в наказателното поле и центрира остро, а Трап успя да избие топката. Тя попадна в Неймар, който веднага стреля и се опита да насочи топката в опразнената врата, но от крака на Орие топката излезе в корнер, тъй като премина встрани от десния стълб на вратата на Трап.

Барселона направи резултата 4:1 в 88-та минута. Неймар изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Кевин Трап.

Съдията Денис Айтекин свири втора много спорна дузпа за Барселона в 90-та минута. Германският арбитър прецени, че Маркиньос е извършил нарушение срещу Луис Суарес и посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Неймар в 90-та минута.

Барселона стигна до решителния шести гол в петата минута на добавеното време на срещата, когато Неймар центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Серхи Роберто изскочи зад отбраната на гостите и успя да засече топката, и да я изпрати във вратата на Кевин Трап.

По този начин Барселона спечели с 6:1 реванша срещу ПСЖ и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. 

Барселона – Пари Сен Жермен 6:1

1:0 Луис Суарес 3'

2:0 Левин Курзава 40'(автогол)

3:0 Лионел Меси 50'(дузпа)

3:1 Единсон Кавани 62'

4:1 Неймар 88'

5:1 Неймар 90'(дузпа)

6:1 Серхи Роберто 90+5'

Барселона: 1. Марк-Андре тер Стеген – 14. Хавиер Масчерано, 3. Жерар Пике, 23. Самюел Умтити – 4. Иван Ракитич, 8. Андрес Иниеста, 10. Лионел Меси, 5. Серхио Бускетс – 12. Рафиня Алкантара, 9. Луис Суарес, 11. Неймар

Пари Сен Жермен: 1. Кевин Трап – 12. Тома Мюние, 5. Маркиньос, 2. Тиаго Силва, 20. Левин Курзава – 25. Адриен Рабио, 14. Блез Матюиди – 7. Лукас Моура, 6. Марко Верати, 23. Юлиан Дракслер – 9. Единсон Кавани

стадион: „Камп Ноу“