Истинска мъка извира от страниците на испанските медии след историческия резил на местния колос Реал Мадрид. "Белите" отпаднаха на 1/8-финалите в Шампионската лига след звучен шамар от Аякс насред "Сантиаго Бернабеу" и така само за шест дни загубиха всички шансове да постигнат нещо значимо до края на сезона. 

Вестник "Марка" излезе с гробовното "Тук почива един отбор, който написа история" на фона на оределите трибуни на крепостта на "кралете". Другият голям мадридски вестник "Ас" също не пести черните краски в заглавната си страница.

Той излиза със заглавието: "Трагична седмица" на фона на празнуващите играчи на Аякс и празните трибуни на "Бернабеу". Изданието беше жестоко в критиката си към играчите и оцени 11 от 15-те участвали в мача с бели екипи без нито една звезда и като "кръгли нули". Само Лука Модрич, Серхио Регило, Марко Асенсио и Винисиус получават по една звезда за играта си. 

Вестник "Спорт", който е каталунската трибуна на Барселона, излиза със заглавието "Краят на една ера", а на снимката нападателят Винисиус е нахлупил фланелката на главата си в разочарованието и отчаянието си. 

Общо взето такъв е тонът на всички испански вестници, които отбелязват, че за пореден път около рождения си ден колосът от Мадрид претърпява тежко крушение, но досега толкова жестоко - три отпадания за шест дни - не е имало.