Треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг беше на крилете на радостта след успеха на тима му с 4:1 на "Сантиаго Бернабеу", с който беше прекъсната тригодишната хегемония на Реал Мадрид в Шампионската лига. Колосът от Амстердам стана първият, който елиминира "белите" от 2015 г. насам в тази надпревара, при това след домакинската загуба с 1:2 в Холандия. 

Точно това направи успеха по-сладък за четирикратния европейски клубен шампион, а специалистът разкри, че почти никой извън отбора му не е вярвал в крайния успех. Но важното е, че играчите са били убедени в него. 

"Това е невероятна победа с историческо изражение. Тя беше почти немислима, почти никой извън нашия отбор не вярваше, че може да се случи. Но ние вярвахме. Искахме да затрудним играта на Реал с постоянна преса, сторихме го, а и се отбранявахме изключително добре."

"Момчетата бяха просто фантастични и постигнаха огромен успех за себе си, Аякс и холандския футбол", сподели Тен Хаг и коментира най-спорната ситуация в мача, касаеща третия гол. Тогава останаха съмнения, че топката е излязла в тъч и трябваше да има преглед на случилото се с VAR, преди реферът да зачете попадението. 

"Аз бях на самата тъчлиния, когато това се случи и със сигурност видях, че топката не е излязла с целия си обем. Но трябваше да чакаме решението на ВАР. Това беше много напрегнат момент, но за щастие този път решението беше в наша полза, а не както в първия мач", добави Тен Хаг.