Днешният ден е по-специален за всеки един фен на Реал Мадрид, защото любимият му клуб навършва 117 г. Но този празник е един от най-тъжните в историята на "белите" заради кошмарната седмица, която го предшестваше. 

Точно преди седем дни мадридчани имаха шансове да триумфират във всеки един турнир, в който участват. Но последваха три поредни поражения в тяхната крепост "Сантиаго Бернабеу" и сезонът на практика приключи, като останаха само мачове за статистиката във вътрешния шампионат. 

Само преди седмица Реал отнесе тежко поражение с 0:3 от Барселона за Купата на Краля и отпадна на полуфиналите. Три дни по-късно отново каталунците триумфираха в Мадрид с 1:0 и отказаха съперника от борбата за титлата, дръпвайки му с 12 точки.

А последния пирон в ковчега на сезона на Реал заби Аякс във вторник вечерта, като надделя с 4:1 в испанската столица и сложи край на тригодишната хегемония на Реал в Шампионската лига. И направи празника на "кралете" повече от минорен. 

Може би той може да се мери по тъга само с този през 2002 г., когато легендарният клуб отбеляза век от основаването си. Тогава във финал за Купата на Краля, навръх юбилея си, с всичките "галактикос" в състава, мадридският гранд беше победен от Депортиво Ла Коруня и не успя да вдигне отличието. 

Емоциите от тази година граничат с онзи мрачен празник на "белите" и със сигурност на феновете не им е до празници.