Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос вече със сигурност, меко казано, съжалява за жълтия картон, който по негови думи умишлено си извади в първия мач срещу Аякс в 1/8-финалите на Шампионската лига. Предупреждението го извади от реванша, който беше изгубен катастрофално с 1:4 (а също му донесе и допълнителен мач наказание), но не това беше, което разгневи привържениците на „белия балет”. Рамос беше на стадиона в една от ВИП-ложите, където поне в началото на срещата беше твърде зает да снима собствения си документален филм.

Реал се озова с 0:2 в резултата срещу Аякс в ответния двубой само в първите 18 минути, а по това време 32-годишният Рамос беше в компанията на няколко оператори с камери – носещи инициалите SR4 – които заснемаха неговите реакции.

Очевидно предвид победата с 2:1 в първия мач испанският национал е бил сигурен в елиминирането на холандския колос, който обаче изнесе истинска футболна лекция на единствения тим, който успя да спечели Шампионската лига в три поредни сезона.

Идеята на Рамос да се извади от сметките за реванша бе продиктувана от желанието му да стартира на чисто евентуалния четвъртфинал. Този план беше осуетен от УЕФА, който утежни санкцията на база думите на играча след двубоя на „Йохан Кройф Арена”. Предвид отпадането на Реал обаче това наказание остава в сила за следващото участие на Реал или бранителя в турнира.

Феновете на Реал категорично не бяха щастливи от действията на Рамос, макар и последният да слезе на почивката до съблекалнята, за да даде кураж на своите съиграчи. Те обаче нямаха сили за обрат, като регистрираха своето първо отпадане в елиминация от КЕШ/ШЛ при победа в първата среща, която е била гостуване.