Оле Гунар Солскяер е способен да върне Манчестър Юнайтед сред европейския футболен елит, ако клубът остави норвежецът да изпълни летните си планове, смята Димитър Бербатов.

Временният мениджър на Юнайтед се превърна във фаворит на буукмейкърите на Острова за постоянен мениджъра на клуба, след като вкара отбора си в четворката на Англия, стопявайки разликата от 11 точки, след като Жозе Моуриньо бе уволнен на 19-и декември.

Юнайтед се наслаждава на футбола, откак Оле е начело, а Маркъс Рашфорд, Пол Погба и Виктор Линдельоф показаха голямо израстване през новата година.

Пари Сен Жермен е единственият отбор, който пречупи Юнайтед 16-те мача на Солскяер начело, след като взе успех с 2:0 на „Олд Трафорд” в първия мач между двата тима в ШЛ.

Въпреки трудният за заличаване дефицит в реванша в Париж, то Бербатов вярва, че Юнайтед е способен да достигне нивото на ПСЖ още следващата година, ако Оле Гунар Солскяер остане начело на клуба.

„Ако Оле получи цялото лято да подготвя отбора и да купи играчите, които иска, тогава Юнайтед ще е способен да се справи с отбор като ПСЖ”, сподели Бербо пред „MEN”.

„Не смятам, че има голяма разлика в класите на двата отбора. Френският тим просто е по-спокоен с топката в крака и изчаква своите възможности като зрял тим. Ясно е, че в Париж ще е трудно, но нека не подценяваме опцията за драма. Отбор като Юнайтед трябва да е фокусиран винаги в спечелването на всяка една среща”, продължи най-добрият българския футболист в новия век.

Бившият мениджър на отбора Жозе Моуриньо искаше нов централен защитник на „Олд Трафорд”, ала такъв не бе докаран, след като Тоби Алдервайрелд не подсили отбора на Юнайтед. Въпреки това Берба е впечатлен от израстването на отбраната на отбора, откакто е воден от Солскяер. „Щях да кажа, че защитата е приоритета на отбора, но след като Оле пристигна не е така. Централните защитници показват, че са уверени вече с топка в крака”, допълни още Димитър Бербатов.