Новият мениджър на Лестър Сити Брендън Роджърс обяви, че не се притеснява от възможността Манчестър Юнайтед да изпрати нова оферта за Хари Магуайър през лятото.

26-годишният футболист беше приоритетна цел за Жозе Моуриньо преди началото на сезона, ала португалецът така и не получи необходимите финанси. Реномето на централния бранител скочи до висините след силното му представяне на Мондиал 2018-а, където беше с основна заслуга за четвъртото място на „трите лъва”.

На Острова звучат напълно сигурни, когато пишат, че „червените дяволи” ще се върнат с нова оферта през лятото. Този път най-вероятно на Лестър ще му бъде по-трудно да задържи играча, макар че Роджърс подробно обясни как Магуайър пасва идеално в неговата тактическа система.

„Юнайтед може и да се върне, но това не ме тревожи. Мисля, че единственото, за което всички вие можете да се тревожите,  е, че по този начин правите отбора възможно най-силен”, каза Роджърс.

„Винаги трябва да си подготвен за подобен момент. Случва се във всеки клуб. Към момента аз мисля единствено за отбора, с който разполагам, и се стремя да правя най-доброто”, допълни северноирландецът.

Дебютът на Роджърс като мениджър на „лисиците” донесе загуба с 1:2 от Уотфорд.