Сряда вечер ще ни поднесе нова сериозна порция класен футбол с марка Шампионска лига. Време е да бъдат определени още два отбора, които да продължат към 1/4-финалите на турнира.

В Париж Пари Сен Жермен приема Манчестър Юнайтед с аванс от 2:0. Със сигурност "червените дяволи" ще се опитат да се върнат в мача и ако могат да успеят да преодолеят пасива от първата среща, независимо от проблемите със състава.

На "Олд Трафорд" Юнайтед допусна две попадения, но не съумя да вкара в мрежата на Джанлуиджи Буфон. Целта на англичаните е да реализират поне два гола и да не допуснат такъв, за да се надяват поне на продължения, а това трябва да се случи с 9 липсващи основни футболисти.

В групата за мача има цели 8 футболисти от Академията на Юнайтед. Голямата загуба за Солскяер е липсата на Пол Погба, който разгърна потенциала си в последните и важни мачове.

Що се отнася до Пари Сен Жермен с травма е Неймар, а Кавани е под въпрос. Парижани са пълни господари в Лига 1 и ще може със сигурност да се концентрира върху мача в Шампионска лига.

Вероятни състави:

Пари Сен Жермен: Буфон, Керер, Тиаго Силва, Кимпембе, Бернат, Дани Алвеш, Верати, Маркиньос, Дракслер, Мбапе, Ди Мария

отсъства: Неймар

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Фред, Мактоминей, Перейра, Далот, Лукаку, Рашфорд

отсъстват: Погба, Ерера, Матич, Лингард, Мата, Санчес, Валенсия, Марсиал, Джоунс

съдия: Дамир Скомина (Словения)

Интересни факти преди мача:

- Манчестър Юнайтед няма победа в последните си 4 мача на 1/8-финалите в турнира

- Парижани вкарват поне по 1 гол в последните 23 мача в Шампионска лига

- Пари Сен Жермен спечели последните си 3 мача в Шампионска лига

- Пари Сен Жермен вкарва минимум по 2 гола в 6 от последните 7 мача в турнира

Прогноза: 2:1

В другата среща тази вечер Порто излиза срещу Рома у дома, а интригата след първия мач е налице. На "До Драгао" със сигурност ще бъде интересно, а очакванията са феновете на домакините да направят така, че Рома да не може да намери играта си.

Порто загуби дербито срещу Бенфика с 1:2 в португалското първенство и отстъпиха първата позиция, Рома от своя страна беше ударен от градския съперник Лацио с 0:3 и е на 3 точки от зона Шампионска лига. Двата тима ще хвърлят всичко в тазвечершния двубой.

Вероятни състави:

Порто: Касияс, Милитао, Фелипе, Пепе, Телес, Ерера, Перейра, Торес, Корона, Марега, Брахими

Рома: Олсен, Коларов, Фацио, Манолас, Карсдорп, Де Роси, Нзонзи, Дзаниоло, Пероти, Флоренци, Джеко

съдия: Джунеит Чакър (Турция)

Прогноза: 3:1