Френският Лил е поставил умопомрачителната цена от 80 милиона евро за своя полузащитник Никола Пепе. Офанзивният халф на „мастифите” е силно желан от английските Арсенал и Манчестър Юнайтед. През този сезон Пепе има 16 гола в 27 срещи за Лил.

Хегемонът в Лига 1 Пари Сен Жермен, както и испанският шампион Барселона също са в мониторинг върху изявите на крилото, но президентът на Лил Жерар Лопес потвърди, че 23-годишният футболист няма да напусне „Пиер Моруа” евтино. Босът на Лил разкри, че клубът вече е отказал оферти от 50 милиона евро за него и няма дори да разглежда предложения, които са под 80 милиона от европейската валута.

„Това не зависи само от клуба, това зависи и от играча. Той заслужава да играе на най-високото ниво във футбола”, сподели президентът на Лил пред Canal Plus.

„Има клубове от Англия, които ни предложиха оферти. Те бяха около 50 милиона евро. Няма да продаваме играча си, ако не получим поне 80 милиона. Впрочем получихме такава оферта от Китай, но самият Пепе не пожела да отиде там”, продължи Жерар Лопес.

Високата трансферна цена, която е искана от Лил за Пепе, по всяка вероятност ще прекрати амбициите на Арсенал. Причината е, че „артилеристите” са с рестрикции върху трансферния бюджет.