Английският Манчестър Юнайтед ще направи всичко по силите си да е конкурентен на другите отбори в Англия през следващия сезон. Това ще мине през подсилване в редиците, а „червените дяволи” планират двойна сделка за футболисти в Италия. Става въпрос за защитниците на Наполи и Ювентус – Калиду Кулибали и Жоао Кансело.

Нов централен бранител е един от високите приоритети на отбора от „Олд Трафорд”, като „червените дяволи” ще се разделят също така и с крайния бранител Антонио Валенсия. Италианският Tuttomercatoweb твърди, че Юнайтед подготвя оферта от 60 милиона евро за Жоао Кансело, който да замени Валенсия, докато англичаните ще трябва да бръкнат надълбоко в джобовете си, за да докарат Кулибали на Острова. Аурелио Де Лаурентис, президентът на Наполи, желае за сенегалския стожер на партенопеиците не по-малко от 110 милиона паунда.

27-годишният Кулибали бе силно свързван с трансфер в Юнайтед през изминалото лято, след като е считан за един от най-добрите футболисти на своята позиция в света.

Кансело се присъедини към „старата госпожа” от Валенсия през миналото лято, а 24-годишният краен защитник има 23 мача за Юве през сезон 2018/19.