Отборът на Уест Хем се наложи с 3:1 над Борнемут в мача от 21-я кръг на Висшата лига. „Чуковете“ стигнаха до пълен обрат, след като първоначално изоставаха с 0:1. Точни за успеха бяха Димитри Пайе, който се разписа на два пъти, и Валенсия. Хари Артър реализира за „черешките“.

Гостите от Уест Хем създадоха хубава атака още в първата минута на мача, след като Антонио стреля от солидна дистанция, но топката мина над вратата. След това Борнемут наложи контрол, а в 17-ата минута „черешките“ поведоха. Хари Артър остана на добра позиция и с удар от дъгата на наказателното поле откри за 1:0.

Последваха нови добри ситуации в полза на домакините, като в 20-ата минута Афоби опита удар с глава от вратарското поле, но прати топката над напречната греда. Малко след това Даниелс излезе на добра позиция, стреля, но Адриан спаси.

В 38-ата минута Ника Йелавич напредна от дясно, стреля, но Боруц се отчете с добро спасяване.

В последната минута на редовното време Димитри Пайе отправи мощен изстрел от дистанция, но Адриан успя да избие.

След почивката играчите на Уест Хем вдигнаха значително оборотите и в 67-ата минута Пайе след фантастично изпълнен фаул от около 25 метра се разписа за 1:1.

Попадението вля сили в редиците на гостите, които стигнаха до пълен обрат в 74-ата минута. Пайе получи пас от Валенсия и направи 2:1.

Крайното 3:1 оформи Валенсия след хубаво изпълнен фаул от около 20 метра.

В класирането Уест Хем е на 5-о място с 35 точки. Борнемут е 16-и с 21.