Мениджърът на Базел Александър Фрай се отнесе с уважение към аматьорския Алшвил след победата с 5:0 вчера в мача за Купата на Швейцария. Двубоят се превърна в истински празник, като 7500 привърженици на Базел напълниха стадиона близо до град Базел и създадоха дружелюбна атмосфера.

Швейцарският тим ще има далеч по-трудна задача в четвъртък на реванша срещу ЦСКА в плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите. Съставът на Фрай загуби първия мач в София с 1:0 и се нуждае от победа, за да продължи напред.

„Отнeсохме се с необходимото уважение към аматьорския съперник, много от техните играчи ще ни стискат палци срещу ЦСКА в четвъртък, защото те са фенове на нашия отбор“, коментира старши треньорът.

Един от тях е Нико Лома, капитан на ФК Алшвил, който сподели: „Надявам се петте гола срещу нас да помогнат на ФК Базел да набере самочувствие за мача в четвъртък.“

Фрай направи девет промени в състава в сравнение с първия мач с ЦСКА, за да съхрани силите на титулярите си, като остави на терена единствено вкаралия си автогол в София Серхио Лопес и Анди Пелмард.