Участникът на Мондиал 2018 Сърбия загуби с 0:1 от Чили в проверка, която се игра в Грац, Австрия. Сърбите се готвят за предстоящото Световно първенство, където са в група Е заедно със съставите на Бразилия, Швейцария и Коста Рика.

Още преди двубоя селекционерът на Сърбия Младен Кръстаич бе обявил, че ще направи някои промени в състава, като дадени играчи ще бъдат запазени. Кръстаич избра за стартов състав: Стойкович, Рукавина, Миленкович, Тошич, Коларов, Миливоевич, Груич, Ляич, Живкович, Радонич и Митрович.

Двубоят бе сравнително равностоен като победният гол за Чили дойде чак в 88-ата минута. Гилермо Марипан бе точен след като получи от Мартин Родригес и донесе успеха на чилийския национален отбор.

И двата тима имаха още шансове за попадение. В 10-ата минута Адем Лаич стреля от около 20 метра, но без да застраши стража на Чили. Малко по-късно Лаич пусна към Неманя Радонич, който също не успя да се разпише. В 56-ата сърбите имаха претенции за дузпа след като Александър Митрович падна в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

Чили пропусна добра възможност в 66-ата минута, а в 75-ата също бе близо до гол, но Анхело Енрикес направи сериозен пропуск.

В 83-ата Сърбия на свой ред пропиля нов шанс в лицето на Сергей Милинкович- Савич, а в 88-ата чилийците не сгрешиха и грабнаха победата.